Wie ben ik?

Op deze pagina vertel ik iets over mijzelf zodat je weet wie ik ben en waarom ik dit werk doe.

Persoonlijk
Mijn naam is Marcel Pelgrim, ik woon met mijn gezin in Hoofddorp. Ik ben sociaal, behulpzaam, accuraat, positief en rechtvaardig.

Achtergrond
Als hypotheekadviseur/assistent makelaar ben ik mijn carrière begonnen en sinds 1998 ben ik werkzaam bij een bank. In eerste instantie als hypotheekspecialist, daarna als financieel planner en als accountmanager voor zelfstandige medici.
In 2011 heb ik de opleiding tot Financieel Planner (CFP®-keurmerk) gevolgd om mijn klanten op een hoogwaardig niveau te kunnen helpen op het gebied van inkomen, pensioen, hypotheek, vermogens- en bedrijfsoverdracht, overlijden/erven en schenken. Door de opleiding kreeg ik bijzondere interesse in het huwelijksvermogensrecht en scheiden, een onderwerp waar veel over geschreven maar weinig over gesproken wordt.


Waarom ik dit werk doe
Door een aantal kennissen en vrienden bij te staan bij hun scheiding, merkte ik dat er in een relatie vaak kennisongelijkheid heerst en dat het daardoor onmogelijk is om goede beslissingen te kunnen nemen. Zelfs bij de mediator merkte ik een enorm gebrek aan financiële kennis (waarvan ik erg schrok) maar kon ik gelukkig grove fouten voorkomen die moeilijk of niet te herstellen waren. Dit bracht mij tot het inzicht om mijn eigen praktijk te starten.

Opleiding tot mediator
Deze waardevolle opleiding heb ik met interesse gevolgd, hierdoor kreeg ik meer inzicht in de mens en het conflict en ben ik ervan overtuigd geraakt dat dit beroep bij mij past. Na het afleggen van een examen en assessment heb ik mijn MfN-certificering behaald waardoor ik ben toegetreden tot de Mediators federatie Nederland, de grootste beroepsgroep van mediators.

Hoe ik werk
Door te werken aan vertrouwen en een open overlegstructuur zorg ik voor een goede samenwerking om te komen tot de beste oplossing voor beide partijen. Daarnaast werk ik gestructureerd waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Ik kan luisteren zonder een oordeel te hebben, ik durf te confronteren met zelfredzaamheid maar spreek ook mensen aan op hun verantwoordelijkheid.

Hobby's
Mijn vrije tijd besteed ik aan wandelen en fietsen (racefiets en mountainbike), bij voorkeur in de waterleidingduinen tussen Zandvoort en Katwijk! Tijdens vakanties zie ik graag bergen om mij heen en daarom ben ik 's-zomers vaak in Italië en 's-winters in Oostenrijk.

Werkgebied

Mijn woonplaats Hoofddorp en tot ca. 30 kilometer daarbuiten: Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Badhoevedorp, Bloemendaal, Beverwijk, Haarlem, Haarlemmerliede, Heemskerk, Heemstede, Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, IJmuiden, Sassenheim, Spaarnwoude, Velsen, Zaandam, Zandvoort.

Beoordelingen

De beoordelingen op mijn website zijn door klanten gegeven. Via Google kun je ook zelf een beoordeling geven: