Mediation

Als mediator help ik jullie om er samen uit te komen en rust en vertrouwen terug te krijgen. Met bewezen resultaat. Ook belangrijk: een mediation wordt altijd gevoerd op vrijwillige basis. Beide partijen kiezen bewust en vrijwillig voor mediation, omdat zij gezamenlijk tot een oplossing willen komen. 

Onpartijdig

Eigenlijk ben ik meervoudig partijdig; ik ben voor jullie allebei! Ik zal jullie helpen om naar elkaar te luisteren, tijdens een bespreking zorg ik dat jullie beiden gehoord worden.

Onafhankelijk

Ik heb geen belang bij een bepaalde uitkomst en ben daarom onafhankelijk. Wel voorzie ik jullie van (juridische en fiscale) informatie waardoor ik jullie help bij het vinden van de best mogelijke oplossing. 

Zelfbeschikking

Een groot voordeel van mediation is dat jullie zelf de oplossing bedenken en hierover afspraken maken. Zelf bedachte oplossingen zijn makkelijker na te leven dan oplossingen die door een derde als bijvoorbeeld de rechter zijn opgelegd.

Deskundigheid gewaarborgd. Gekwalificeerd en onafhankelijk.

Gecertificeerde mediator

Om onderscheidend te kunnen werken heb ik de opleiding tot MfN-registermediator gevolgd. De Mediators federatie Nederland houdt toezicht op en zorgt voor getoetste en gekwalificeerde mediators die begeleiden bij het zoeken naar oplossingen voor uiteenlopende conflicten. Het MfN-register, waarbij deze mediators zijn aangesloten, is hét Nederlandse kwaliteitsregister van mediators.

Lid NMv

Als gecertificeerd mediator ben ik lid van de beroepsvereniging NMv, de Nederlandse Mediators vereniging. Dit is de grootste beroepsvereniging voor mediators als het gaat om belangenbehartiging van mediators binnen de politiek en het bedrijfsleven.