Mediation

Het is belangrijk om te noemen dat mediation op vrijwillige basis is, het werkt enkel als je gezamenlijk tot een oplossing wilt komen.

Onpartijdig

Eigenlijk ben ik meervoudig partijdig; ik ben voor jullie allebei! Ik zal jullie helpen om naar elkaar te luisteren, tijdens een bespreking zorg ik dat jullie beiden gehoord worden.

Onafhankelijk

Zelf heb ik geen belang bij een bepaalde uitkomst en ben daarom onafhankelijk. Wel voorzie ik jullie van de juiste informatie om keuzes te kunnen maken richting de best mogelijke oplossing. 

Zelfbeschikking

Een groot voordeel van mediation is dat jullie zelf de oplossing bedenken en hierover afspraken maken. Zelf bedachte oplossingen zijn makkelijker na te leven dan oplossingen die door een derde (de rechter) zijn opgelegd.

Deskundigheid gewaarborgd. Gekwalificeerd en onafhankelijk.

Gecertificeerde mediator

Om onderscheidend te kunnen werken heb ik de opleiding tot MfN-registermediator gevolgd. De Mediators federatie Nederland houdt toezicht op en zorgt voor getoetste en gekwalificeerde mediators die begeleiden bij het zoeken naar oplossingen voor uiteenlopende conflicten. Het MfN-register, waarbij deze mediators zijn aangesloten, is hét Nederlandse kwaliteitsregister van mediators.

Lid NMv

Als gecertificeerd mediator ben ik lid van de beroepsvereniging NMv, de Nederlandse Mediators vereniging. Dit is de grootste beroepsvereniging voor mediators als het gaat om belangenbehartiging van mediators binnen de politiek en het bedrijfsleven.