Christen mediator

Binnen de gesprekken is er alle ruimte voor het geloof en de christelijke levensvisie. De mate waarin het geloof onderdeel uitmaakt van de gesprekken en het proces, is volledig afhankelijk van jullie wensen; de praktijk leert dat mensen hierin erg divers zijn. Bij Pelgrim Mediation ben je altijd welkom zoals je bent. Ik help jullie graag, zonder mening en zonder oordeel.

Scheiden als christen

Alhoewel scheiden in kerkelijke kringen een 'lastig onderwerp' blijft, is het leven en de liefde voor christenen soms net zo ingewikkeld als voor anderen.

Ik heb geleerd goed te luisteren naar jullie verhaal; scheiden is voor iedereen anders maar zelden de keuze van beide partners. Doordat ik bekend ben met de extra dimensie van het christelijke geloof, is er gelijkwaardigheid en openheid tussen ons en kunnen alle facetten besproken worden. Als het nodig is, kan ik jullie in contact brengen met andere (christelijke) hulpverleners.

Mijn doelstelling

Als christen sta ik positief en sociaal in het leven, dit kenmerkt zich door mijn bewogenheid met mijn medemens. Elke dag van het leven is de Bijbel - God's Woord - mijn grondslag, dus ook tijdens mijn werk. 

Met mijn kennis op het gebied van financiën en juridische aspecten help ik jullie graag en zijn jullie verzekerd van een goede 'zakelijke' afwikkeling waardoor er ruimte ontstaat om de emotionele kant van een scheiding te verwerken.

De scheidingsmelding

De beslissing om te gaan scheiden is moeilijk en pijnlijk. Als christen mediator sta ik jullie bij in deze periode. Een echtscheiding is vaak het eindstation van een lange periode van (wan)hopen, vechten, bidden, pijn en verdriet. Het uitspreken van de wens te gaan scheiden is een belangrijk moment, neem hier alle rust en tijd voor!

Einde liefdesrelatie, als ouders altijd verbonden.

Er komt een einde aan jullie relatie als partners, echter als ouders blijven jullie aan elkaar verbonden. Als christen mediator help ik jullie om stap voor stap deze overgang te maken zodat jullie samen een goede basis leggen voor jullie eigen toekomst én voor de toekomst van jullie kinderen. De omgangsregeling, jullie opvoedstijl en jullie communicatie onderling; alles komt aan bod. Indien gewenst kunnen er ook afspraken worden vastgelegd als het gaat over de christelijke opvoeding van jullie kinderen. 

Eeuwige trouw beloofd

Bij een huwelijkse belofte hoort 'eeuwige trouw' maar wat als één van beiden er al met een ander vandoor is of wat als er sprake is van een verslaving, huiselijk geweld of ... We leven eenmaal in een gebroken wereld waarbij een christelijk gezin niet bespaard blijft. Ondanks deze zaken blijft het moeilijk hoe hiermee om te gaan; ik sta jullie bij en geef handvatten.