bootstrap buttons

Waarom mediation?

Op een goede en weloverwogen manier uit elkaar.
Overlegscheiding
Niet te snel naar een advocaat stappen

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis wat een storm van emoties veroorzaakt, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Of je zelf voor een scheiding kiest of dat het je overkomt; denk goed na over de stappen die je neemt. Soms wordt te snel door elke partij een advocaat ingeschakeld om de eigen belangen te behartigen. Een langdurige en kostbare ‘vechtscheiding’ kan het gevolg zijn. Om dit te voorkomen en met elkaar in gesprek te blijven, is het goed om een onafhankelijk persoon in te schakelen; een mediator.

Wat is een mediator
rust, ruimte en een open sfeer

Een mediator is een bemiddelingsdeskundige; deze persoon zorgt voor rust, ruimte en een open sfeer waardoor de standpunten onpartijdig benaderd kunnen worden. Het doel is om op een gefundeerde en weloverwogen manier tot een gezamenlijke oplossing te komen.

Expertise
Financieel, fiscaal en juridische achtergrond

Een mediator met een aantoonbare financiële, fiscale en juridische achtergrond heeft een grote meerwaarde; hierdoor weet je dat alle facetten aan de orde komen en dat de afspraken die in het echtscheidingsconvenant vastgelegd worden ook uitvoerbaar zijn voor andere partijen zoals de bank en het pensioenfonds. 

Eerlijk tarief
Elke echtscheiding is anders

Pelgrim Mediation staat voor eerlijke tarieven omdat scheiden maatwerk is. Zijn jullie het snel eens over de verdeling? Hebben jullie een eigen woning? Hebben jullie minderjarige kinderen of is er sprake van een eigen onderneming? Dit bepaalt het tijdsbestek en beïnvloedt de kosten van de scheidingsbegeleiding; vraag naar het tarief in het kennismakingsgesprek.