bootstrap slider

Het scheidingsproces

Wat wordt er besproken
 • Eerste gesprek vrijblijvend

  Kennismakingsgesprek

  Als je de wil hebt om ‘samen uit elkaar’ te gaan, kun je een mediator inschakelen. Zo start je een ‘overlegscheiding’; nodig de mediator uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, dan ervaar je of er een ‘klik’ is en kan je het vervolg met vertrouwen tegemoet zien.

 • Hebben jullie kinderen?

  Ouderschapsplan

  Ga je samen voor de kinderen zorgen? Bij wie blijven de kinderen wonen? Op welke dagen zijn ze bij jou en wanneer bij je partner? Veel zaken moeten op papier gezet worden zodat de afspraken duidelijk zijn voor iedereen.

 • Huis, auto, pensioen, eigen bedrijf

  Verdelen van bezittingen

  Wie blijft in het huis wonen en neemt de hypotheek over? Of moet het huis juist verkocht worden? Zijn jullie in gemeenschap van goederen getrouwd, of zijn er huwelijkse voorwaarden opgesteld? En wat heeft dit voor consequenties als er bijvoorbeeld sprake is van een eigen bedrijf. En hoe zit het nu met het pensioen? Dit zijn belangrijke vragen en verdienen een eerlijk antwoord zodat jullie beiden een goed gevoel hebben over de verdeling. 

 • Alimentatieberekening

  Inkomen na scheiding

  Na de scheiding is het belangrijk dat beide partijen op een gelijkwaardige manier hun leven kunnen blijven leven. Hebben jullie allebei inkomen of is een van jullie kostwinnaar? Kan een partner weer, of meer, gaan werken? En hoeverre willen jullie nog afhankelijk zijn?

 • Laatste gesprek

  Goed uit elkaar

  Aan het einde van het scheidingsproces met de mediator worden alle afspraken vastgelegd in een scheidingsconvenant. Als jullie kinderen hebben is het ouderschapsplan hier onderdeel van. De stukken worden door een advocaat ingediend bij een rechtbank waarna uitspraak van de rechter plaatsvindt.

Eigen toekomst